Udgangspunktet for planlægningen af årsmødet er dette oplæg:

”Planlægning i Danmark år 2020”

Hvor er planlægningen i Danmark på vej hen, og hvor er planchefen blevet af. Der er mange strømninger der brydes omkring spørgsmål som

  • Skal planlægningen gives helt fri?
  • Hvorfor skal kommunerne blande sig i detailhandelsplanlægningen?
  • Effektivitetskommissionen har vist vejen med et forslag om en lang mere liberal planlov hvor der bliver mulighed for store¬- meget store butikker placeret udenfor byerne, spørgsmålet er: med bytiksdøden som skarpretter på bymidterne?

Også det danske kystlandskab er kommet med i farezonen

Hvorfor skal det være så svært at få lov til at bygge de attraktive boliger som alle kommuner tørster efter, attraktiv betyder ofte med udsigt til vand.

Og hvad med det åbne land hvordan undgår vi at Skrumpelev bliver den mest almindelige landsby i Danmark, ellers skal vi undgå det, er midlet at erhvervsområder kan skyde op over alt.

Hvor er planchefen henne i den debat, i klemme mellem de kommunaløkonomiske interesser, erhvervets uhæmmede ekspansionslyst og de mange politiske dagsordner.

Er planchefen ved at komme i så stor en klemme at staten og lokalpolitikeren helt overtager banen, og det der er tilbage, klarer den digitale lokalplan?

For at få en god debat om hvor vi kunne være på vej hen, har vi inviteret en gruppe af skarpe holdningsprægere, som vil komme med deres syn på planlægningen, hvorefter det vil blive god mulighed for at udveksle synspunkter og holdninger

Så med denne appetitvækker håber vi fra bestyrelsen på en god tilmelding til årsmødet.

Læs mere om programmet og tilmelding her.