Som udmeldt på årsmødet vil forårsmødet blive afholdt den 23. – 25. april 2015 på Oslofærgen med besøg og rundvisning i Oslo.

Programoverblik

Vi tager af sted torsdag den 23. april kl. 16.30 med DFDS Seaways fra København og ankommer til Oslo næste formiddag. Efter en oplevelsesrig dag i Oslo, sejler vi tilbage til København, hvor vi ankommer lørdag formiddag kl. 9.45.

Vi har indgået en aftale med Dan Hasløv fra Hasløv & Kjærsgaard der vil guide os, ved oplæg om Oslo på vejen op, rundvisning rundt i byen og opsamling på vejen hjem.

Turen i Oslo starter med en kort bustur til det store byudviklingsområde på den tidligere Fornebu Lufthavn, der blev nedlagt i 1998. Her udvikles, lige ud til Oslofjorden, et stort, nyt byområde med virksomhedsdomiciler, udstillingsfaciliteter, boliger, centerområde og rekreative områder/strande. Store dele af de grønne områder er allerede etableret, og i en imponerende standard. LAR er et vigtigt element. Der er byggemulighederne til mange år endnu, men området er allerede nu værd at besøge.

Herefter går turen tilbage med bussen til den sydlige ende af Arker Brygge. På vejen dertil kommer vi forbi nogle af de nyere byudviklingsområder, der er skudt op omkring banen lang Oslofjordens vestside. Der bygges med en voldsom tæthed. Her tages stationsnærhed alvorligt. På Arker Brygge starter dagens gåtur. På bryggen – et tidligere skibsværft – bygges der stadig nyt, boliger, erhverv, hoteller, institutioner, butikker, restauranter, cafeer osv. – og senest et stort privat finansieret kunstmuseum. Opholdssteder, kunst, skibe, havbusser, lystfartøjer mv. garnere Oslos vigtigste bypromenade. Byen har her fået en aktiv vandfront, som ikke mange andre byer i verden kan fremvise. Det er en mødeplads for byen, som næsten altid emmer af liv – også om vinteren. Placeringen på kanten af byens møde med fjorden er unik. Tætheden er imponerende og funktionsintegrationen ikke mindre.

Vi forsætter til fods forbi rådhuset. Forpladsen blev for år tilbage fredeliggjort, da bilerne blev lagt i en tunnel under havnen. Et tidligere trafikhelvede er nu en af byens mange, store samlingssteder ved særlige arrangementer, julemarked, 17. maj mm. Herefter går turen gennem Slotsparken som netop er blevet omlagt. I får det første indtryk af Oslos store akse – Karl Johan. Vi skal spise frokost ved Slotsparken – i Kunstnernes Hus – med udsigt til parken. Huset er fredet, med sin meget velbevarede funkisarkitektur ude og inde. Det fungerer som udstillingssted med værksteder, lille butik, bryggeri og restaurant/cafe. Maden er god, og deres øl også!

Så fortsættes turen ned gennem byen ad Karl Johan, som netop har været igennem en større omdannelse og fornyelse af belægninger, byinventar og infrastuktur (der kører sporvogn og T bane). Karl Johan er livsnerven i Oslo og samler (næsten) alle byens vigtigste institutioner i en lang perlerække. Universitet, Nationalteater, byens fineste hotel hvor berømtheder fra hele verden indkvarteres, Stortinget og banegården. Snøhætta har stået for den store fornyelse.

Bjørvika er gåturens sidste mål. Langs banegården gennemføres et meget ambitiøst fortætningsprojekt med erhvervsdomiciler og hoteller. Der bliver bygget helt usædvanligt tæt. Landskabet mellem husene, som næsten er som kløfter, er formet af SLA. Den nye opera bliver sidste stop inden vi kommer retur til ’Danskerbåten’. Vi når både at komme op på taget og ind i den smukke foyer. Snøhætta er husets arkitekt.

Du kan finde det endelige program her: Program Oslo 2015

Oversigt med links med information om div. besøg på vores rute gennem Oslo: Links Oslo 2015

Praktiske oplysninger:

Pris

Deltagelse i forårsmødet:

  • 750 kr. incl. mad og drikkevarer i dobbeltkahyt
  • 1.750 kr. incl. mad og drikke i enkeltkahyt

Tid

23. – 25. april 2015

Tilmelding

Tilmelding sker herunder senest fredag den 13. marts 2015. Tilmelding er bindende. Ved afbud efter 13. marts 2015 betales det fulde deltagerbeløb.

Tilmeld dig forårsmødet her!