Formandens beretning Danske Planchefer 2022

Om bestyrelsesarbejdet i 2022 og hvad har vi fokus på?

Bestyrelsen har i år arbejdet med:

  • Opsamling på årsmødets miniworkshop
  • Bidraget til Planlægning og afvikling af planlovsdag med DABYFO m.fl.
  • Planlægning og afvikling af webinar om tiny houses
  • Planlægning af webinar om datadreven byudvikling
  • Kontakter til og drøftelser med samarbejdspartnere og interessevaretagelse gennem Planfaggruppen
  • Udvikling af ny hjemmeside
  • Planlægning af studietur forår 2023
  • Nye medlemmer
  • Planlægning af årsmødet

Bestyrelsen består af Marianne, Dennis, Pia, Peter, Anders, Britta, Lotte og jeg selv.

På sidste årsmøde holdt vi en miniworkshop, hvor vi spurgte jer, hvad I mente var væsentlige emner, vi i bestyrelsen kunne arbejde med. Det gav en rigtig god snak på tværs af bordene. Og det var faktisk også et af formålene med den lille workshop. Men vi ville først og fremmest gerne vide lidt om, hvilke dagsordner I tumler med. Og vi fik rigtigt mange svar ud af det. Selv om der naturligvis er nogle ting, der går igen, så er det overraskende bredt felt af emner, der sidste år fyldte hos deltagerne.

Man kunne vælge at fortolke det sådan, at det giver frit valg på hylderne for bestyrelsen, men på den anden side viser det, at der er et behov for at snakke om en række meget forskellige emner lige fra det overordnede strategiske og politiske over den brede arealplanlægning, til de mere konkrete forhold, som fx hvordan vi kan arbejde med fx seniorbofællesskaber – og naturligvis er ledelse også et væsentligt punkt.

Så mange emner kan vi naturligvis ikke forholde os til med nogle få arrangementer om året, og derfor er det en rigtig god ide med de regionale netværk, hvor det netop er muligt at drøfte de temaer og emner, der netop lokalt er behov for.

Tilbagemeldingen fra workshoppen fortalte også at det er en god ide at arbejde videre med webinarkonceptet – evt. også i form af hybridmøder. Det har vi valgt at arbejde lidt videre med. Vi valgte et
konkret emne, Tiny houses, og så et mere strategisk emne Datadreven byudvikling.

Webinaret om Tiny Houses blev planlagt af Køge- og Vejle Kommuner og blev sendt fra Vejle Musikteaters studie i juni. Webinaret er optaget og kan stadig ses på det link vi sendte ud.

Webinaret om datadreven byudvikling er stadig under planlægning, og vi forventer det kan afvikles i løbet af vinteren. Det skal siges, at det faktisk tager noget tid og arbejde at lave disse webinarer, så der er grænser for, hvad vi kan præstere med vores lille organisation. Men hvis vi kunne lave noget i samarbejde med de regionale netværk, andre organisationer eller fx kommuner, så vil vi kunne bidrage til det.

Om medlemsnetværk og kommunikation

Vores KTC netværksside bruges da, men det er stadig begrænset og primært til information og nyheder. Alligevel er det godt at have den mulighed, og jeg kan stadig kun opfordre til at bruge vores netværksside.

I 2021 planlagde bestyrelsen vores ny ’kommunikations og kanalstrategi’. Det handler om forberedelse af en ny hjemmeside samt forbedring af kommunikationsmulighederne for medlemmerne og for de regionale netværk. Det skete i samarbejde med kommunikationskonsulenten fra KTC-sekretariatet. Desværre blev han sygemeldt i længere tid og har nu fået nyt arbejde. Så udviklingen af ny hjemmeside har ligget stille. Der er nu kommet en leverandør på banen, og vi håber vi i løbet af vintermånederne kan få hjemmesiden op at stå. Den nye konsulent, som vi først snakkede med for få uger siden, er allerede i gang med arbejdet.

Pr. 1. sep. var vi 102 medlemmer – mod 107 pr. 1.nov. sidste år, så medlemskabet et faldet lidt. Vi konstaterede at der var 33 kommuner, der ikke havde et medlem. Det er mange.
Vi aftalte derfor i bestyrelsen at lave en kampagne for at hverve nye medlemmer i de kommuner, hvor vi ikke er repræsenteret. Det har givet flere nye medlemmer, så vi nu er 105.

Husk at man kan søge 5.000 kr. til faglige medlemsarrangementer i kredsene. Der er der ikke nogen, der har gjort brug af i år.

Årsmøde, studietur og medlemmer

Vi er 52 tilmeldt årsmødet i år. Det er det samme som i fjor på niveau med antallet de forrige år, vi har haft årsmøde.
Temaet på årsmødet i år er i familie med temaet om Bæredygtighed fra de to foregående år, men med en vinkel på de ’vilde problemer’ i vores samfund og vores rolle heri som planchefer. Vi synes selv, det er et ret spændende program, med stærke oplægsholdere. Vi håber, det vil leve op til det.

2023

Næste år vil vi – igen – arbejde videre med den ny hjemmeside og arbejde for et webinar eller to i løbet af året samt naturligvis afholde vores studietur, som er under planlægning, og som vi skal høre om lidt senere.
Og så skal vi planlægge et årsmøde, som jeg er sikker på også bliver aldeles fremragende. Det er jo vores hovedattraktion. Men for jer er netværket især lokalt, det, det bør give mest værdi i  dagligdagen i en forening som vores.
Vi siger tak for i år og glæder os til at arbejde med en fortsat udvikling af vores forening.

På bestyrelsens vegne
Henrik Børsting Aagaard
Formand